Oktober en november zijn de maanden van de rijstoogst, dus op dit moment is iedereen, van jong tot oud, druk bezig met het binnenhalen van de rijst. Eerst het maaien van aren, dan de korrels scheiden van het kaf, daarna het drogen en het zeven en tot slot het opbergen van de rijst.
woensdag 11 november 2009
Rijstoogst
Hoewel ik jullie nog niet heb ingewijd in de geheimen van de Nepalese keuken, kan ik jullie al wel verklappen dat ze hier véél rijst eten. Op zich misschien nog niet zo verbazingwekkend. Maar wat ik wel nog steeds opvallend vind, is dat elke familie zijn eigen rijst verbouwd! Even een pak rijst bij de supermarkt halen, is er hier niet bij. Elke familie is (grotendeels) zelfvoorzienend.
Oktober en november zijn de maanden van de rijstoogst, dus op dit moment is iedereen, van jong tot oud, druk bezig met het binnenhalen van de rijst. Eerst het maaien van aren, dan de korrels scheiden van het kaf, daarna het drogen en het zeven en tot slot het opbergen van de rijst.
Het hele proces heeft al veel mooie plaatjes opgeleverd, die ik door de trage internetverbinding helaas niet allemaal met jullie kan delen. Maar deze, dicht bij huis genomen (op het dak van mijn gastgezin), met op de achtergrond de Nyatapolatempel, wilde ik jullie niet onthouden.
Oktober en november zijn de maanden van de rijstoogst, dus op dit moment is iedereen, van jong tot oud, druk bezig met het binnenhalen van de rijst. Eerst het maaien van aren, dan de korrels scheiden van het kaf, daarna het drogen en het zeven en tot slot het opbergen van de rijst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten